Председателят на Асоциацията на българската авиационна индустрия Тодор Иванджиков сподели в

...
Председателят на Асоциацията на българската авиационна индустрия Тодор Иванджиков сподели в
Коментари Харесай

Какви предимства ще има родната авиация след приемането ни в Шенген по въздух?

Председателят на Асоциацията на българската авиационна промишленост Тодор Иванджиков сподели в ефира на БНР своето мнение по отношение на решението на Съвета на Европейския съюз за приемането на България и Румъния в Шенген по въздух и вода от 31 март 2024 година

Според него този ход съставлява огромно преимущество за развиването на авиацията. В ефира на " Нашият ден " Иванджиков акцентира, че пътникопотокът ще се движи по-гладко и бързо през българските летища след този статут на участие. Това ще редуцира времето, належащо за обслужването на пасажерите и ще усъвършенства общото пътническо прекарване.

Също по този начин, Тодор Иванджиков означи, че ще бъдат направени промени и във типа на обслужване на място в летищата, с цел да се отговори на потребностите на пасажерите от Евросъюза. Този развой на рационализация на летищата ще улесни потока на хора и ще усъвършенства изискванията за пасажерите.

Относно дребната авиация, Тодор Иванджиков показа, че това участие в Шенген ще донесе тласък за развиването ѝ. С новите благоприятни условия за пътешестване до разнообразни европейски дестинации, дребните летища в България ще видят нарастване на пасажерите и интервенциите, което ще насърчи вложенията в тази сфера.

Накрая, Тодор Иванджиков означи, че участието в Шенген ще опрости бизнес връзките и обработката на артикули сред България и другите страни в Шенген. Този факт би трябвало да способства за по-лесната търговия и по-достъпни цени на стоките за потребителите.

Обобщавайки, Тодор Иванджиков акцентира, че участието на България в Шенген ще има доста въздействие върху авиационния бранш, обслужването на пасажерите, развиването на дребната авиация и икономическата интензивност в страната.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР